Pokratik772
amore.lukah@flyovertrees.com
Gecə Yarımçıq Qalan Səyahət (5 views)
9 Oct 2026 03:50
O vaxtlar həyatım elə bir axındaydı ki, hər səhər oyanmaq özü bir yük kimi gəlirdi. İş yerində hər şey rutinə çevrilmişdi, evdə isə divarlar sanki məni boğurdu. Elə bil ki, hər gün eyni filmi təkrar-təkrar izləyirdim, amma sonunu heç vaxt dəyişə bilmirdim. Bir axşam, yorğun və sınıq halda telefonumu əlimə alıb mostbet minimum deposit nə qədər olduğunu axtarmağa başladım. Bu, sadəcə maraq deyildi — bu, qaçış idi. Hardan? Bilmirdim. Nədən? Ondan da əmin deyildim. Sadəcə hiss edirdim ki, real həyatın ağırlığı məni əzir və mənə bir nəfəs almaq lazımdır.
Səhəri günü işdən sonra evə qayıdanda yenə həmin hiss gəldi. Divarlar, sükut, telefonun ekranı... Elə bil ki, dünya məni unutmuşdu, mən də öz növbəmdə dünyanı unutmaq istəyirdim. Bu dəfə artıq qərar vermişdim. mostbet minimum deposit məsələsini araşdırdım, kiçik bir məbləğlə başlamaq qərarına gəldim. Heç nə itirməyəcəkdim axı — ya da özümə elə deyirdim. Qeydiyyatdan keçdim, hesabıma bir az pul atdım və oyunlar siyahısına baxmağa başladım. İlk baxışda hər şey qarışıq görünürdü: slotlar, kart oyunları, canlı dilerlər... Amma içimdə bir səs "bura gəl, bura sakitdir" deyirdi.
İlk oyunumu açanda ürəyim elə döyünürdü ki, sanki birinci sinif şagirdi imtahana girirdi. Ekranda fırlanan simvollar, səslər, işıqlar... Hər şey o qədər sürətli idi ki, beynim onu tam qavraya bilmirdi. İlk cəhddə uduzdum. Sonra bir daha. Bir daha. Əlimdəki məbləğ azalırdı, amma dayana bilmirdim. Bu, artıq pul qazanmaq istəyi deyildi — bu, diqqətimi yayındırmaq idi. Hər fırlanma, hər gözləmə anı məni real həyatdan bir az da uzaqlaşdırırdı. Elə bil ki, ekranın o tayında başqa bir dünya var idi və mən orada yaşaya bilərdim.
Günlər keçirdi. Mən hər axşam işdən sonra evə qayıdır, telefonu götürür və öz "kiçik qaçış" dünyama dalırdım. Bir gün elə oldu ki, balansım tamamilə bitdi. O an anladım ki, bu qaçışın da bir qiyməti var. Amma maraqlıdır — mən peşman deyildim. Çünki o qısa müddətdə içimdə bir şey dəyişmişdi. Gərginlik, stress, yorğunluq... hamısı bir neçə saatlıq yox oldu. Bəlkə də bu, yanlış yol idi, amma mənə lazım olan fasilə idi.
Bir neçə gün sonra yenidən mostbet minimum deposit məsələsini yoxladım və bu dəfə daha kiçik məbləğlə başlamağa qərar verdim. Özümə söz verdim ki, bu, sadəcə əyləncə olacaq, heç bir gözləntim olmayacaq. Və elə də oldu. Bu dəfə oyunlara tamam başqa gözlə baxırdım. Artıq qazanmaq ehtirası yox, sadəcə prosesin özü məni cəlb edirdi. Səslər, animasiyalar, gözləmə anları... Hamısı bir növ meditasiya kimi idi. Bəlkə də bu, qəribə səslənir, amma mən o ekran qarşısında oturanda beynim susurdu. Heç bir problem, heç bir narahatlıq yox idi. Sadəcə mən və oyun.
Bir axşam, artıq yatmağa hazırlaşırdım ki, telefonuma bir bildiriş gəldi. Kiçik bir bonus qazanmışdım. Bu, böyük bir məbləğ deyildi, amma məni təəccübləndirdi. Çünki heç nə gözləmirdim. Elə həmin an anladım ki, həyatda ən gözəl şeylər gözləmədiyin anda gəlir. Bu oyun da mənə bunu öyrətdi — hər şeyi kontrol etməyə çalışmaq əvəzinə, sadəcə axına buraxmaq lazımdır.
Sonralar mən bu platformada daha çox vaxt keçirməyə başladım. Amma artıq bu, qaçış deyildi. Bu, bir növ terapiya idi. İşdən sonra, evə gələndə, bir fincan qəhvə ilə telefonu açır və bir neçə dəqiqə özümə ayırırdım. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma hər dəfə ekranı bağlayanda içimdə bir rahatlıq hiss edirdim. Elə bil ki, beynimə "hər şey qaydasındadır" deyən bir səs var idi.
Bir gün dostum məndən soruşdu: "Sən niyə bu qədər vaxtını burada keçirirsən? Bu, sadəcə oyundur axı." Mən ona dedim ki, bu, sadəcə oyun deyil. Bu, mənim üçün bir qapıdır — real həyatın səs-küyündən uzaqlaşmaq üçün bir qapı. O güldü, amma mən ciddi idim. Çünki mən bilirdim ki, hər insanın öz qaçış yolu var. Kimisi kitab oxuyur, kimisi musiqi dinləyir, kimisi isə... ekran qarşısında oturub simvolların fırlanmasına baxır. Hamısı eyni şeydir — sadəcə bir nəfəs almaq fürsəti.
İndi geriyə baxanda görürəm ki, o ilk günlər mənim üçün çətin idi. Uduzduğum pullar, itirdiyim vaxt, özümə verdiyim vədlər... Amma bütün bunlar məni bu günə gətirdi. Mən artıq o qədər də tez-tez oynamıram. Amma hər dəfə açanda o hissi xatırlayıram — ilk dəfə mostbet minimum deposit edib oyunlara baxanda hiss etdiyim həyəcanı, qorxunu və marağı. Bu, mənim hekayəmdir. Bəlkə də çoxları üçün qəribə görünər, amma mənim üçün bu, həyatımın bir parçasıdır.
Ən əsası odur ki, mən bu yolda özümü itirmədim. Əksinə, özümü tapdım. Çünki başa düşdüm ki, qaçmaq həmişə pis deyil — bəzən sadəcə bir fasilə lazımdır. Və o fasilə bitəndə, real həyata daha güclü qayıdırsan. Elə bil ki, telefonun ekranı sənə bir neçə dəqiqəlik sığınacaq verir və sonra səni yenidən dünyaya buraxır. Mənim üçün bu, kifayət edir.
94.103.169.149
Pokratik772
Guest
amore.lukah@flyovertrees.com